Cellox 20

Nya Cellox 20 är så snabb att du hinner ta en behandling på din lunch – utan att behöva hoppa över maten. Tekniken är en vidareutveckling av traditionell IPL-teknik men ligger numera väldigt nära lasertekniken vad beträffar såväl stabilitet som säkerhet och snabbhet.

CELLOX 20 BEHANDLAR:
• Oönskad hårväxt
• Hudföryngring
• Ytliga kärl
• Pigmentfläckar
• Åldersfläckar
• Acne
• Rocacea

SNABB CELLOX-TEKNOLOGI
Med traditionella IPL-system pulsar man en puls i taget med en hög styrka i varje puls som direkt ödelägger hårsäcken. Cellox-teknologin är en utveckling av denna befintliga teknologi. Den går ut på att man sveper med handtaget och succesivt bygger upp värmen i huden genom ett kontinuerligt pulsande ljus med lägre styrka i varje puls. Utan att tappa i effektivitet, är detta arbetsätt inte bara betydligt snabbare än traditionell IPL, utan minimerar även risken för pigmentförändringar och brännskador.

SMÄRTFRITT MED EFFEKTIVT KYLSYSTEM
Cellox 20 har ett effektivt kylsystem för kylning av det översta hudlagret under behandlingen, vilket förutom en högre effektivitet också innebär en smärtfri behandling och att risken för skador i princip försvinner, även på mörkare hud.

ATT TÄNKA PÅ FÖRE/EFTER BEHANDLING
Undvik solning ca en månad före/efter behandling. Även solspray bör undvikas ca två veckor före behandling. Undvik också träning det första dygnet efter behandling.

Bokning endast via telefon

 

HÅRBORTTAGNING

HÅRSTRÅET VÄXER I OLIKA VÄXTFASER:

Anagen fas (aktiv växtfas).
15-20 % av hårstråna befinner sig i denna fas.

Katagen fas (övergångsfasen). Håret slutar att växa, hårsäcken blir inaktiv och börjar krympa.
3-4 % av håren befinner sig i denna fas. Varar 1-2 veckor.

Telogen fas (vilofas).
Varar 5-6 veckor. I slutet av denna fas lossnar hårstråt och ett nytt börjar växa. Resterande hårstrån befinner sig i denna fas

Cellox ödelägger endast de hårstrån som befinner sig i den aktiva växtfasen (anagena). Vid ca 70º C förstörs proteinet i dessa hårsäckar. Efter tre behandlingar har som regel 60 % av hårväxten försvunnit och efter sex behandlingar 90-95 %. Individuella variationer förekommer.

Forskning pekar på att ett växande hårstrå som ödelagts inte växer tillbaka. Håranlag kan däremot aktiveras p g a hormonell påverkan som tex klimakteriet. Detta rör sig då om nya hårstrån.

VAD HÄNDER MED HÅRSTRÅNA EFTER BEHANDLING?

Ca tre veckor efter behandling börjar hårstråna från de ödelagda hårsäckarna att ramla av.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS?

Eftersom allt hår i det behandlade området kanske inte befinner sig i den aktiva växtfasen brukar man räkna med att det kan behövas 5-8 behandlingar. Vanligtvis görs behandlingarna med ca 8 veckors mellanrum för att vilande hårstrån som ej ödelagts under behandling ska hinna växa ut. Detta är naturligtvis individuellt och beror på behandlingsområde och hur snabb hårväxt man har.

Före och efter bilder


HUDFÖRYNGRING

HUR FUNGERAR EN HUDFÖRYNGRING?

Cellox ljuspulser stimulerar hudens nybildning av kollagen och huden får en jämnare ton och ger ett jämnare och slätare intryck.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS?

Det rekommenderas 4-6 behandlingar, med 3-4 veckors mellanrum.


YTLIGA KÄRL

VAD HÄNDER MED YTLIGA KÄRL UNDER BEHANDLINGEN?

Det som sker är att blodkärlen absorberar ljuset som omvandlas till värme och därför koaguleras. Man kan få en lätt rodnad och en värmekänsla det första dygnet.

VAD HÄNDER EFTER BEHANDLINGEN?

Oftast tar det ca tre veckor innan man ser att kärlet reducerats. Det kan bli en rodnad eller ett litet blåmärke som sedan försvinner. Om det är ett litet kärl kan man få en omedelbar effekt i och med att kärlet drar ihop sig.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS?

Det rekommenderas 3-5 behandlingar, med 3-4 veckors mellanrum.

Kärl direkt efter 1 behandling


PIGMENTERINGAR

VAD HÄNDER MED PIGMENTERINGAR EFTER BEHANDLINGEN?

Efter behandling kan området som behandlats se lite ”smutsigt” ut. Det som sker är att pigmentet kryper upp till ytan (epidermis) där det efter ca 5-12 dagar flagnas bort.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS?

Det rekommenderas 3-5 behandlingar, med 3-4 veckors mellanrum.

Pigment efter 1 behandling

BehandlingPris
PERMANENT HÅRBORTTAGNING:
Överläpp650 kr
Överläpp & Haka1200 kr
Bikinilinjen1500 kr
Underben2000 kr
Hela Ben4500 kr
Rygg4000 kr
Axill1300 kr
Bröst och mage4000 kr
Magsträng800 kr
Armar2000 kr
Händer800 kr
Fötter800 kr
Enstaka strån350 kr
SKIN REJUVENATION:
Ansikte1800 kr
Ansikte och hals2200 kr
Ansikte, Hals och dekolletage3000 kr
Dekolletage2000 kr
Handryggen800 kr
KÄRL OCH PIGMENT:
Enstaka kärl eller pigment650 kr
Kinder900 kr
Kinder och haka1200 kr
Ansikte2000 kr
Handrygg800 kr
Dekolletage2000 kr