Tatueringsborttagning

Lumico Selected (ASSET)

Kvadratisk behandlingsyta (spot)
Lumico Selected (ASSET) har en kvadratisk behandlingsyta som ger minimal överlappning av pulserna och minskar därmed risken för bieffekter som ibland uppstår med rund behandlingsyta som lättare överlappar vid behandling. Detta gör också behandlingen upp till 20% snabbare eftersom man täcker behandlingsområdet på ett effektivare sätt.Tatueringsreducering med laser är en mycket effektiv metod. Energin i lasern slår sönder tatueringspigmentet och den naturliga läkningsprocessen sätts igång.

Hur många behandlingar behövs det? 
En tatuering är gjord för att vara permanent, därav kan det krävas tålamod med reduceringen. Oftast krävs minst fyra behandlingar eller mer.

Det finns ett antal faktorer som spelar en viktig roll vid reducering:

Hudtyp – Mörkare hud behöver oftast fler behandlingar.

Tatueringsfärg – Svart färg är i regel enklast att reducera. Många olika färger i samma tatuering kräver fler behandlingar. Vissa färger går ej att reducera, fråga din terapeut.

Typ av färg – Olika typer av färg kan vara olika svår att reducera. Förenklat kan man säga att professionellt gjorda tatueringar oftast har färger som är enklare att reducera. Innehåller tatueringsfärgen metaller så kan reduceringen vara svår (detta veta man oftast inte).

Flera lager – Är tatueringen övertatuerad sedan tidigare tar det längre tid att reducera.

Hur lång tid tar behandlingen? 
Behandlingstiden beror på hur stor tatueringen är och hur många färger den har. En liten helsvart tatuering tar ca 5-10 min och en lite större svart ca 10-30 min. Man behandlar oftast inte områden som är större än en knuten hand.

Gör behandlingen ont? 
Laserljuset slår sönder pigmentet som i sin tur ger en värmekänsla som kan kännas lite beroende på hur smärtkänslig man är. Behandlingen utförs med mindre pauser mellan pulserna.

Efter behandlingen 
De flesta upplever en ”frostig” yta på tatueringen, detta är små gasbubblor som gör att huden får en gråaktig/frostig yta. Ca 20-30 min efter behandlingen försvinner detta. En vanlig reaktion är lätt svullnad kring tatueringen och i vissa fall även små blödningar. I detta fall täcker man över tatueringen med en steril kompress.
Behandlingsområdet skall vara torrt 24 timmar efter behandling, ej utsättas för solljus, och man får ej klia på behandlingsområdet.

Hur ofta? 
Behandlingar utförs med 6-8 veckors mellanrum, detta för att kroppen ska hinna rensa ut det behandlade pigmentet.

BehandlingPris
Tatueringsbort Liten, 2 cm x 5 cm1.000 kr / 30 min
Tatueringsbort Liten, 5 cm x 5 cm1.400 kr / 30 min
Tatueringsbort Medium, 5 cm x 10 cm1.700 kr / 30 min
Tatueringsbort Medium, 10 cm x 10 cm2.100 kr / 30 min
Tatueringsbort Stor, 10 cm x 15 cm2.400 kr / 30 min
Tatueringsbort Stor, 15 cm x 15 cm2.800 kr / 30 min
Tatueringsbort XL, 15 cm x 20 cm3.100 kr / 30 min
Tatueringsbort XL, 20 cm x 20 cm3.400 kr / 30 min