Botox – Effektivt som rynkbehandling

Botulinumtoxin, mer känt som Botox, är en muskelavslappnande substans som används för att behandla rynkor.

När vi åldras blir rynkorna på vårt ansikte mer framträdande. När vi rynkar pannan, skrattar, blir arga eller koncentrerar oss, spänns våra ansiktsmuskler. Eftersom huden förlorar sin elasticitet med åldern blir rynkorna mer synliga. Rynkor är en naturlig del av åldrandet och kan ofta vara vackra. Men ibland önskar man inte ha vissa rynkor, och då kan en behandling med Botox ge ett naturligt resultat.

Vissa rynkor i pannan eller runt ögonen kan få oss att se arga, sura eller trötta ut, även om vi inte känner oss så. I dessa fall, när rynkorna inte speglar hur vi mår eller känner oss, kan en rynkbehandling med Botox vara en effektiv lösning.

Intresserad av botox i Stockholm?
Vi på Aysel’s Skönhetsvård har erfarenhet av botoxbehandlingar. Läs mer om hur botox kan användas som rynkbehandling och andra ingrepp nedan eller kontakta oss för mer information om Botox på Kungsholmen i Stockholm.

När kommer effekten av Botox?/Hur länge håller Botox?
Effekten börjar synas från 3-4 dagar, full effekt syns efter 14 dagar och håller i sig upp till fyra månader.

Effektiv rynkbehandling
Botox kan användas till behandling av rynkor och veck i pannan och i ögonområdet (kråksparkar) och vid nerdragna mungipor och vissa rynkor på halsen.

Exempel på behandlingsområden:

  • Glabella (bekymmersrynkan mellan ögonbrynen)
  • Kråksparkar (rynkor vid ögonvrårna)
  • Horisontella rynkor/veck i pannan
  • Ögonbrynslyft
  • Käkar (förminskning)
  • Lyft av överläpp
  • Nerdragna mungipor
  • Gummy smile (synligt tandkött)
  • Rynkor på halsen

Hur går behandlingen till?
Behandlingen är säker, enkel och relativt snabb. Mycket små och väldoserade volymer av Botox injiceras med en tunn nål på flera väldefinierade ställen i de små ansiktsmusklerna. Eftersom nålen är så tunn och en mycket liten volym används, är obehaget minimalt. För de flesta känns det endast som ett litet myggbett. Ingen bedövning behövs. Behandlingen tar i regel ca 15 minuter och man kan omedelbart återgå till sina dagliga göromål. Man bör inte gnida eller massera det behandlade området då det kan medföra att ämnet sprider sig till närliggande muskler, som då blir inaktiverade en tid. Du kan köra bil. Kraftigt motionsutövande bör undvikas första dygnet, även flygning ska undvikas första dygnet. En del kan märka en lätt rodnad under någon dag, men för de allra flesta är behandlingen inte märkbar.

Finns det några biverkningar?
I vissa fall kan det förekomma en lätt rodnad, pirrningar och ömhet på platsen för injektionsstället. Huvudvärk kan uppstå 1-2 dagar efter behandling och är av snabbt övergående karaktär. I ytterst sällsynta fall kan ögonlocket hänga ner vilket normaliseras inom loppet av några veckor.

Hur säkert är Botox?
Botox har använts i många år för medicinska ändamål, det är ett välbeprövat och godkänt läkemedel. Botox har nu blivit alltmer använt i kosmetiska och estetiska sammanhang för att reducera synliga linjer och rynkor som är ett tecken på åldrande.

Finns det några begränsningar för vem som kan behandlas med Botox?
Ja, gravida och ammande kvinnor kan inte behandlas med Botox, och samma gäller för patienter som lider av ALS, Myastenia Gravis (en muskelsjukdom) eller som har kända allergiska reaktioner mot någon av Botox ingredienser.

Vad är Microbotox (Hudföryngring)?

MicroBotox är en avancerad hudterapibehandling som kombinerar subtila doser av botox med en unik cocktail av hyaluronsyra och vitaminer. Denna skräddarsydda blandning appliceras med precision genom användning av mikronålar som försiktigt penetrerar huden för optimal absorption.
Behandlingen inte bara minskar synliga fina linjer och reducerar storleken på porer, utan ger också en intensiv återfuktning och förbättrar hudens naturliga lyster. För att fullända upplevelsen avslutas MicroBotox-behandlingen med en exklusiv fuktmask som är berikad med hyaluronsyra och kollagen, vilket ytterligare förstärker hudens vitalitet och elasticitet.

Priser

Återbesök och eventuellt korrigeringsbeshov ingår alltid i priset – Touch-up.

Konsultation
Fri konsultation ingår alltid innan behandlingen. Behandlingen utförs alltid av diplomerad och legitimerad personal.

BehandlingPris
Botox 1 område2199 kr / 30 minuter
Botox 2 områden2999 kr / 45 minuter
Botox 3 områden3799 kr / 60 minuter
Microbotox3200 kr / 45 minuter
Botox Full Face8000 kr / 60 minuter
Full Face Fillers + Botox Combo11900 kr / 75 minuter
Fri konsultation0 kr / 15 minuter